![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do znaczników BBCode został dodany nowy element - znacznik php (pierwszy z prawej). Odpowiada za wstawianie bloków kodu php, obsługuje kolorowanie składni. Mam nadzieję, że wszyscy łatwo się do niego przyzwyczają. Bloki innego kodu (np. SQL) należy umieszczać w dotychczas stosowanym znaczniku CODE.
Mam nadzieję, że mechanizm będzie pracował stabilnie. Dzięki dla DeyV'a za przypomnienie sprawy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałem nowy znacznik bo nie chcę wszystkich rodzajów kodu wrzucać do jednego wora. Docelowo chciałbym rodzielić większość używanych rodzajów kodu i kolorować odpowiednio każdy z nich. Na razie jest php bo to kolorowanie zapewnia sam silnik php. Jak będę dysponował nadmiarem czasu, pomęczę się nad następnymi (SQL, XHTML, XML, CSS2). Oczywiście jeśli ktoś ma już coś takiego zrobione u siebie to proszę o kontakt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 02:10 |