![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem, otóż posiadam kod, który pobiera pewne dane z plików json z zewnętrznych serwerów.
Kod wyświetlający wygląda tak:
chce aby $punktacja_totalna była pobierana z bazy danych, obliczana automatycznie i następnie wyświetlana od największej do najmniejszej. Próbowałem kilku sposobów jednak bezskutecznie. Czy taki sposób jest prawidłowy: Ten post edytował Forti 19.05.2014, 13:25:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam punktu wyliczone na podstawie tego kodu, jednak chce posortować wyniki while wg. tych że punktów. Dlatego chce aby rekord w tabeli 'sklad' był właśnie tą zmienną, ewentualnie robimy tak: wyliczamy punktacja_totalna -> zamieniamy ją na rekord tabeli -> wywołujemy. Tylko jak to zrobić - z tym mam problem.
Kod który do tej pory zrobiłem:
kod wyświetla się prawidłowo wszelkie zmienne, tylko trzeba go odpowiednio posortować. może inaczej, mam cały kod poniżej. Obecnie wyniki sortują się wg. wyników z bazy MySQL (w tym przypadku 'achiv'), a chce by sortowały się wg. zmiennej $punktacja_totalna. Rozumiem, że muszę całkowicie przerobić pętlę while - obecnie nie potrzebnie pobieram w ten sposób dane. Mogę je pobrać, wyniki wrzucić w tablicę tylko nie bardzo wiem jak to zrobić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 01:34 |