![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Od jakiegoś długiego czasu walczę z tworzeniem stron. Tym razem usiłuję przełożyć swój layout z photoshopa do rzeczywistości. Widzę dziesiątki tutoriali, jedne pokazują jak ludzie zwyczajnie za pomocą kodu starają sięuzyskać to samo co w ps, inni znowu kroją swoje layouty na części pierwsze i wklejają te partie za pomocą kodu określając ich rozmiary. Zastanawiam się jednak, czemu nie przucić całości layoutu określając tylko jego width i height? Po co rozdrabniać się na części które będą rozpadać się w drobny mak przy każdym błędzie? jaki to ma sens? Zobaczcie dla przykładu na stronę tego forum... na górze idzie czarna linia, potem jakieś bordowe tło, do tego sporo różnorodnych ramek... po co miałbym je kroić na części skoro mógłbym je wkleić jako całość unikając wielu problemów? Czyżbym czegoś tutaj nie rozumiał ;/? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Obrazek 3MB załaduje się WOLNIEJ, niż 3x 1MB. Między rozpoczęciem ładowania kolejnego obrazka są przerwy, które wydłużają ogólny czas. Różnica pomiędzy czasem ładowania jednego obrazka 3MB, a trzech obrazków 1MB będzie niezauważalna. Taki problem jest zauważalny przy wielu niewielkich plikach, gdzie czas nawiązywania połączenia jest podobny do czasu pobierania pliku. W większości przypadków nie da się po prostu utworzyć strony tak jak chcesz. Na forum raz masz 1 post, raz 5, a raz 10 postów. Czasem post jest wyższy, czasem niższy. Czasem jest przeglądany w szerokości 1920px, a czasem w 800px. No i jeżeli bardzo lubię tą stronę, a nie podoba mi się jej kolorystyka, to mogę sobie za pomocą własnego cssa szybko podmienić kolory na takie, jakie mi odpowiadają. A najprościej to chyba spróbować i przekonać się samemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 13:53 |