![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie nietypowe, nie chce koła chce dętkę.
Od paru dni myślę nad podniesieniem mojego poziomu php na wyższy, jako że nadal jestem początkującym chciałbym teraz zrobić system logowania i rejesracji jednak problemem jest dla mnie za mała wiedza o sesjach. Nie znalazłem dostatecznych źródeł informacji na temat sesji (według mnie), a pytanie na którym się zatrzymuję; Jak można przechowywać sesję przechodząc na inną stronę? oraz tak jak pisałem na samej górze, nie chce dostać całego systemu logowania i rejestracji tylko sam szkielet jak to ma mniej więcej wyglądać (chodzi tylko o sesje) oraz ewentualne (miło by było) pokazanie np. "tu hashuj hasła", "tu sprawdź czy już istnieję", "Tu dane dla zalogowanego" itd. (Jako że jest to forum "Przedszkole" a ja będę to pisał pierwszy raz) mam nadzieję że dobrze zadałem pytanie, jakby ktoś nie zrozumiał to proszę komentować. edit: ps. będę pisał to z pomocą PDO bo tylko tego się uczyłem więc prosiłbym nie zamykać tematu bo może będę miał pytania w przyszłości jakby coś nie wyszło. edit 2 - Jeszcze jedno: W bazie wystarczy `id`, `nick`, `haslo` czy jeszcze coś będzie mi potrzebne? Ten post edytował nospor 23.04.2014, 09:51:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 807 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś czytałem że sesje korzystają i tak z ciastek. W ciastku jest przechowywany identyfikator sesji, tak aby serwer wiedział, którą sesję (którego użytkownika sesję) ma odtworzyć przy nawigacji po stronie. Kiedy usuniesz to ciastko, to nadal plik sesji istnieje na serwerze, ale nie ma możliwości jej odtworzenia/powiązania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 21:56 |