Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Znajdowanie daty do 30 minut wstecz.
benzulli

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam około 100 wierszów w tabeli, które co chwile się aktualizują (od 1-8 godzin), aktualizacja następuje losowo. Data występuje w takim formacie przy każdym wersie: Apr 08 2014, 01:56:24 CEST.

Moje pytanie - czy da się zrobić, aby php w jakiś sposób wskazał tę datę, która została akurat zawiera czas dodany np. do 30 minut temu? Albo czy da się ustawić te daty w kolejności od najstarszej do najmłodszej bądź na odwrót bez dodawania do bazy SQL? Dodam, że dane pobieram za pomocą cURLa.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
benzulli

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. preg_match('@"top" >(.*?)T</td@', $wyjsciowa, $czas);
  2.  
  3. echo str_replace('+', ' ', $row['name']);
  4.  
  5. $data = str_replace(array('"top" >', '</td'), '', $czas[0]);
  6.  
  7. if(strtotime('$data') >= strtotime('now - 600 minutes'))
  8. {
  9. echo "<br />DZIALA";
  10. }
  11. else echo "<br />nie dziala";

Kiedy do if(strtotime() wrzucę $data (czyli datę) to wtedy wyskakuje błąd (nie dziala), a kiedy wpiszę pobraną datę ręcznie (wcześniej się jej dowiem za pomocą echo $data) to wtedy wszystko gra. Dlaczego tak się dzieje? Usunąłem wszystkie spacje, specjalnie w cudzysłowie wziąłem dla testu i nie było żadnych niepotrzebnych znaków ani spacji (testowałem za pomocą echo), przekopiuje zawartość zmiennej działa, wrzucę zmienną - nie działa. Przykładowa data to: Apr 28 2014, 17:15:44 CEST (i jak ją dam to działa, a jak dam zmienną, która zawiera to samo to nie działa). Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 18:27