![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam około 100 wierszów w tabeli, które co chwile się aktualizują (od 1-8 godzin), aktualizacja następuje losowo. Data występuje w takim formacie przy każdym wersie: Apr 08 2014, 01:56:24 CEST. Moje pytanie - czy da się zrobić, aby php w jakiś sposób wskazał tę datę, która została akurat zawiera czas dodany np. do 30 minut temu? Albo czy da się ustawić te daty w kolejności od najstarszej do najmłodszej bądź na odwrót bez dodawania do bazy SQL? Dodam, że dane pobieram za pomocą cURLa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy do if(strtotime() wrzucę $data (czyli datę) to wtedy wyskakuje błąd (nie dziala), a kiedy wpiszę pobraną datę ręcznie (wcześniej się jej dowiem za pomocą echo $data) to wtedy wszystko gra. Dlaczego tak się dzieje? Usunąłem wszystkie spacje, specjalnie w cudzysłowie wziąłem dla testu i nie było żadnych niepotrzebnych znaków ani spacji (testowałem za pomocą echo), przekopiuje zawartość zmiennej działa, wrzucę zmienną - nie działa. Przykładowa data to: Apr 28 2014, 17:15:44 CEST (i jak ją dam to działa, a jak dam zmienną, która zawiera to samo to nie działa). Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 18:27 |