![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Mam problem z prawidłowym skonfigurowaniem pliku "captcha.php", który jest używany w celu ochrony przed spamem. Pewnie wiecie o co chodzi. Po wpisaniu cyferek, które się pojawiają wywala mi błąd "Źle przepisany kod. Spróbuj ponownie...". Przedtem ten sam srypt miałem na innym hostingu i działał prawidłowo. Po przerzuceniu na nowy pojawił się błąd. Szukam błędu, ale nie potrafię go zlokalizować. Proszę o waszą pomoc. Poniżej w skrócie przedstawiam kod jaki mam wstawiony. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
NOSPOR Zacznę od początku. Poniżej przedstawiam obecny kod w skrócie, który posiadam. Tak jak wcześniej pisałeś jest dobry. Proszę o pomoc was nie wiem gdzie jest problem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Pozdrawiam index.php
dodano.php
captcha.php <? <? session_start(); $text = rand(10000,99999); $_SESSION["vercode"] = $text; $height = 25; $width = 65; $image_p = imagecreate($width, $height); $black = imagecolorallocate($image_p, 0, 0, 0); $white = imagecolorallocate($image_p, 255, 255, 255); $font_size = 14; imagestring($image_p, $font_size, 5, 5, $text, $white); imagejpeg($image_p, null, 80); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:29 |