![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam piszę sobie dla nauki pewne skrypty ostatnio i jak czegoś nie wiem to pytam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Mam do was prośbę abyście odesłali mnie do jakiś źródeł jak zrobić pewien system ("losowania/przydzielania") Dokładniej Mam w bazie danych tabele zawodnicy // id // imie i nazwisko // klub // i np: 1 // Wacał Markowski // Wojownik Elbląg itd... Załóżmy, że mam 16 zawodników i skrypt ma losowo dobrać ich w prawy, z tym że musza być z innego klubu i to jest pierwsza runda. Potem skrypt z pozostałych 8 losuje między sobą z tym że jeżeli istnieje taka możliwość muszą być z różnych klubów i tak dalej aż do półfinału... Jakich funkcji użyć ? Może jakieś podpowiedzi / części kodu ? Może link do manuala Będę wdzięczny za każdą pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 6 Dołączył: 8.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo dawno nic nie pisałem i może dlatego... jak bede po 21 na kompie sproboje to zrobic.
Witam... napisałem na razie takie coś i odrazu pytam czy to zadziała na takiej zasadzie jak chce to po 1. Po 2 nie wiem jak w zapytaniu SQL sprawdzić że id nie ma w tablicy Po wykonaniu zapytań muszę do tej tablicy zapisać zmienne $uzyteid1 i $uzyteid2 Co wy na to ?
Nie wiem, nie mam już pomysłów próbowałem to robić różnymi sposobami nawet tablice sortować czyli
Nie wiem, nie mam pojęcia jak to ugryźć byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zechciał mi ten skrypt napisać... Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:54 |