![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heja!
Zalozmy, ze mam skrypt, ktory wyrzuca mi wyniki z bazy sortowane wedlug danego pola (tutaj np owoce, ktore moze przyjac wartosci: jablko, gruszka, truskawka, malina). Z jakiego zapytania skorzystac, aby nie sortowal mi wynikow alfabetycznie, lecz w kolejnosci, np gruszka, malina, truskawka, jablko? EDIT: Pytanie z tytulu threada znajduje sie pod postem itsme. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad jest taki:
Cytat Warning: mysql_affected_rows(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/users/sss/public_html/samochody.php on line 13
Pojawia sie on pod kazdym wypisanym samochodem, czyli query jest wykonywane zgodnie z petla (?) Natomiast linijka 13 i wczesniejsze wygladaja tak (13 to ostatnia) [php:1:1e896de949] $marka = $row['marka']; $model = $row['model']; $query2 = "SELECT marka, model FROM baza WHERE accept='done' AND marka='$marka' AND model='$model'"; $do2 = mysql_query($query2); $num = mysql_affected_rows($do2); [/php:1:1e896de949] Reszta jest tak jak w moim poscie wyzej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:05 |