![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szanowni profesjonaliści,
Proszę, w wolnej chwili, o przejrzenie kodu i udzielenie cennych wskazówek jak ten kod można ulepszyć. Kod na Githubie Plik READ ME.txt - tu jest opis co miało być zaimplementowane. Instrukcja implementacji interfejsu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@destroyerr To co pokazałeś to zwykłe rzutowanie typów i jakaś metoda statyczna więc nie wiem co tam jest lepsze gorsze. Ja mam na myśli odnoszenie się do kodu poprzez stringi czyli np
Odpada ci cała zaleta podpowiadania składni bo nazwę musisz znać i jeszcze ją całą ręcznie wklepać. Ktoś teraz załóżmy miał wizję i zrobił coś takiego:
I skąd ty do siedmiu piekieł masz wiedzieć że jakieś trolololo używane wszędzie w kodzie to adapter Oracle? Albo znasz super aplikację (która załóżmy była wcześniej rozwijana przez kogoś dwa lata), albo masz mega dokumentację. Jak żadnego to praktycznie leżysz i sobie humor psujesz. Częste używanie słów na K słabo działa na ogólne samopoczucie. Druga sprawa że jeśli ktoś był leniwy i nie chciało mu się dodawać:
to masz jeszcze bardziej przechlapane. Kolejną sprawą jest że praktycznie nie ma dobrego sposobu na dumpa takich kontenerów bo dostajesz całą masą rekurencji. DI jest też zazwyczaj potwornie wolne w działaniu. PHP jako językowi brakuje podstaw do takich zabaw. To nie Java. Nie ma choćby adnotacji i od dłuższego czasu wszyscy się głowią czy je wprowadzić czy dalej udawać że te śmieszne, parsowane dodatkowo komentarze (co daje kolejny narzut i jeszcze wolniejsze wykonywanie) zostawić jak są czy w końcu coś z tym zrobić. IoC w takiej postaci jak teraz to zwyczajne "widzimisię". Inni mają to my też się pobawimy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:59 |