Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> wykres sin i cos
rojsen

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,jestem nowy i nie jestem pewien czy to dobry dział ,ale Czy mógłby ktoś mi napisać skrypt php w którym będzie wykres sinusa i cosinusa na jednym wykresie.
Jest to moje zadanie domowe które mnie przerosło ,a sam termin zadania upływa jutro.Nie interesują mnie odpowiedzi typu poszukaj w google.Z góry dziękuję
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
PrinceOfPersia

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Twoja wypowiedź nic nie wnosi więc jest zbędna ,poza tym potrzebuje pomocy i nie ma to różnicy czy jest to zadanie domowe/praca czy test samego siebie...
.

postawa roszczeniowa - przybył na forum, zadał pytanie w złym dziale, alr żąda pomocy, bo ta mu się należy? Ech, pokolenie Z (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)

Cytat
,dla znającego się na php programisty nie powinno to sprawiać żadnego problemu

tylko to nie edukacyjne, odrabiać zadania domowe, później coraz więcej tłuków zdaje maturę, a później zdobywa wyższe, bo gdzieś na jakichś forach wyżebrali pomoc.

Ale okej.
oto wzory na wspolrzedna y:
y = skala * cos kąt, oraz y = skala * sin kąt
a renderujesz to w ten sposob ze inkrementujesz w kazdej iteracji zmienna x o 1, oraz inkrementujesz kąt o stala wartosc.

poniewaz to dział o programowaniu obiektowym, mozesz to wsadzic w klasy i będzie śmigać.

No, to już chyba wszystko wiadomo, można zamknąć temat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ten post edytował PrinceOfPersia 7.04.2014, 22:01:34
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 06:13