![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo proszę o pomoc - jako dla kompletnego laika - o wybór bazy danych.
Całość będzie się składać z kilku tabel 1. 10 mln max. - ok 20 kolumn różnego typu, w tym jedna "długi tekst" 2. 30 mln - tylko 3 kolumny liczbowe (każdy do 8 cyfr) 3. 10 tys - tylko 3 kolumny 4. 10 tys - tylko 3 kolumny 5. 100 tys - 10 kolumn różnego typu 6. 10 mln - 5 kolumn (cyfry i długi tekst) (będzie potrzebna jeszcze baza zdjęć - ale to chyba załatwię osobną bazą.) Wyszukiwanie będzie się opierało głównie na wybieraniu rekordów po id, ale też będzie wyszukiwanie pełnotekstowe po jednym z pól tabel 10-milionowych Pytanie moje piszę po to aby ogólnie wiedzieć jakiego specjalistę powinienem zatrudnić. Chcę jeszcze powiedzieć, że w tej chwili dysponuję typowym serwerem wirtualnym średniego rozmiaru. Być może będzie trzeba zmienić tę opcję - też prosiłbym tu o poradę zważywszy na minimalizację kosztów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oracle.
Jakiej niby odpowiedzi oczekujesz? Nie wiadomo jakie to dane, po czym będą wyszukiwane, jak często zmieniane, jaki masz budżet na to, na jakim serwerze będzie stała baza, ile ramu, jakie dyski. Mam nadzieję że uświadomisz sobie bezsensowność takiego pytania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:33 |