![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypcik, a cosik mi sie w nim kopie :/
[php:1:aa5b0acbc8]<?php function num_rows( $resResult = null ) { if( $resResult === null ) { var_dump( @mysql_num_rows( $this->resResult ) ); $this->tmp = @mysql_num_rows( $this->resResult ); var_dump( $this->tmp ); } else { $this->tmp = @mysql_num_rows( $resResult ); } var_dump( $this->tmp ); return $this->tmp; } ?>[/php:1:aa5b0acbc8] a efekt wyjsciowy jest nie do zrozumienia ;/ Kod bool(false) bool(true) bool(true)
dlaczego moze ja popełniłem jakis błąd :/ oczywiscie funcja jest wykonywana : [php:1:aa5b0acbc8]<?php $bar->num_rows(); ?>[/php:1:aa5b0acbc8] a $this->resResult jest błędnym wynikiem zapytania dodatkowo powiem ze tych var_dump tam nie ma.... Tak tylko dla pokazania problemu wie ktos w czym tkwi błąd ? moze w mysql ? ?>[/php] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam bardzo, ale problem dotyczy php5 bo jak uruchomie to pod php4 działa jak należy wiec nie rozumiem dlaczego ten post został przeniesiony,
moze moja wina ze nie napisałem informaji ze bład jest pod php znumerkiem 5... w dodatku czasmi mi mySQL w błędnym zapytaniu zwraca FALSE a jak przypisze to do zmieniej jush jest TRUE (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Dlaczego?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 12:23 |