![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć na jakich zasadach działa taki player filmów który np po 72 min wywala komunikat o limicie czasowym? Przykładowo Mam już Player gdzie jak przekaże zmieną limit1 to wyśietli się informacja o limicie na playerze, okej, mamy tak jeśli np user o ip 111.111.222.222 wejdzie na strone xxx.com?v=444444 i sprawdzi w bazie że taki użytkownik ma limit to wyświetli informacje. Ale jesli nie ma to jak "aktualizować" ten czas i jak sprawdzać wtedy czy dany ipek ma limit czy nie bez odświeżania strony? Proszę o pomoc, Dziękuje, Pozdrawiam! Refresh. Proszę o Pomoc. Ten post edytował klavius 3.04.2014, 01:23:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo mamy taką sytuację ktoś wchodzi ogląda film np przez 20 min i zapisuje limit na 20 min - czyli nie przekroczony, innym razem wchodzi i oglada przez 50 min - nie przekroczony- ale jak już wejdzie za 3 razem i zacznie oglądać to po 2 min wyświetli informację. Bo inaczej to w sumie nie mam pomysłu aby to zastosować.
P.s Nie wiem czy Pamiętasz ale np na megavideo było coś podobnego. Edit: Bo np przez php prześlę do playera 1 zmienną o dacie gdzie w playerze oblicze czy może oglądać czy nie. A w php chciałbym "updatedować" ten licznik minutowy i jeśli jest 72 to doda date. A potem ją tylko do playera. Ten post edytował klavius 4.04.2014, 12:04:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:44 |