|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie mam mały problem z zendem... na początku dodam że totalnie raczkuje w temacie frameworków a przyszło mi dokonać małych zmian na stronie firmy... gdyż każda strona, podstrona itp ma ten sam tytuł "Sklep firmowy xyz". W panelu administracyjnym można określić tytuł, opis i słowa kluczowe dla sklepu niestety dzieje się to globalnie a nie dla np. strony głównej. Jeżeli jestem na stronie produktu xyz to chciałbym aby w tytule było "produkt xyz" a nie "Sklep firmowy xyz"...
tak wygląda layout.tpl
a tak menuloader
Jak zrobie coś takiego to dla stron które nie sa produktami robią się krzaki... bo pewnie $product->name ma wartość null? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Ogólnie założenie jest takie, że na każdej ze stron powinien być tytuł ustawiany a taki sam sposób. Tutaj przyjąłeś założenie, że masz tytuł w jakiejś dodatkowej klasie, która wczytuje go z jakichś ustawień. Taki obiekt powinien być uzupełniany danymi danej podstrony a jeśli nie daje ona swoich danych to powinno być stosowane to co jest domyślnie w konfiguracji. Wzbogać tą klasę o taką funkcjonalność jak ustawianie tytułu w akcji kontrolera i będzie dobrze.
|
|
|
|
d4ng [ZendFramework] MetaTag -> title 1.04.2014, 11:33:06
d4ng Super dzięki za odpowiedz z tym że jak napisałem r... 1.04.2014, 14:06:27
Sephirus W kawałku jaki zaprezentowałeś - z tą metodą getMe... 1.04.2014, 14:13:11 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.02.2026 - 12:42 |