![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
czy ma ktoś z Was może aktualną tablicę prefiksów GSM telefonii komórkowej? Moja wygląda tak i jest trochę nieaktualna :/ a przy wysyłce sms i sprawdzaniu nr telefonów nie łapie mi wtedy wszystkich numerów.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to za robota przekopiowac lub ew wyswietlic zrodlo strony, pozastepowac odpowiednie wyrazy i tabica gotowa w 5 minut. A i tak nie zadziała w 20-30% ze wzgldu na przenośność numerów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to za robota przekopiowac lub ew wyswietlic zrodlo strony, pozastepowac odpowiednie wyrazy i tabica gotowa w 5 minut. A i tak nie zadziała w 20-30% ze wzgldu na przenośność numerów. Tu nie chodzi o to kto jest w jakiej sieci - niech sobie jest w jakiej chce a i tak mi to zadziała w 10000% bez względu na operatora byle Polska sieć i numer komórkowy. Potrzebne mi to jest do rozróżnienia telefonów komórkowych od stacjonarnych. Jeśli przeleci po tej tablicy jak wyżej i nie znajdzie prefiksu odpowiadającemu początkowi nr. który jest w bazie to leci po tablicach z prefiksami telefonii stacjonarnej jeśli tutaj żaden również nie odpowiada to wywala że jest to numer jakiś tam np. zagraniczny. Wszystko to jest podłączone pod smsAPI i wysyła SMS-y na wskazane przeze mnie poprzez selekta numery telefonów. Teraz jeśli ta tablica prefiksów GSM jest nieaktualna to po prostu numer który szczytuję z pliku xml nie trafia w ogóle do bazy i nie mogę wysłać do niego wiadomości. P.S. dalej liczę że ktoś posiada podobną tablicę tylko ze aktualną heh (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:11 |