![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. mam pytanie odnośnie pliku .htaccess
Na serwerze w az.pl mam taką mniej wiecej strukturę katalogów podam tylko 3 public_ftp public_html W public_html są pliki do jednej strony i jest katalog ze stronką przykładowo public_html/moja_strona/index.php I teraz chcę się pobawić w URL na moja_strona i tu jest pytanie. Gdzie mam wrzucić .htaccess? Do katalogu głównego czy może do public_html czy do moja_strona? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no tego nie wiedziałem, dobrze ze mnie uświadomileś. A jakiś może mały przykład jak zrobić na jednym chociaz pliku żeby sie pozbyć tych rozszerzeń
to mam ostatnie pytanie chciałem zamienić podglad_a.php$id=1 na cos takiego podglad_a-1.html w htaccess mam tak Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^podglad_a-([^-]+).html$ podglad_a.php?id=$1 [L] po dopisaniu Options FollowSymLinks nie mam dostępu Forbidden You don't have permission to access itd.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:53 |