![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Siema przedszkolaki,
Potrzebuję podpowiedzi w temacie jak w temacie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym zmienić szerokość scroll baru ale .... i tu pojawia się problem bo wiem jak zmienić szerokość w oknie głównym, nie ma problemu. Problem pojawia się gdy chciałbym zmienić szerokość w ..... ..... w liście rozwijanej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W przypadku gdy lista jest krótka ... zero problemu ale gdy jest długa i pojawia się scroll bar .... Czy i jeśli to możliwe to jak ? Czy sam CSS da radę ? Czy trzeba JS ? Podpowiedzcie, szperam po sieci i nigdzie nie natknąłem się na żaden przykład jak tego dokonać. Wszędzie znajduję tylko jak zmienić scroll bar okna głównego a to mi na nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nie powiem, że sprawa pilna. Chciałbym wykorzystać to do łatwiejszego wybierania "paluchami" bo celowanie w taki standardowy wąziutki pasek ... jest cokolwiek trudne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam phpamator Ten post edytował phpamator 17.03.2014, 21:16:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeden z przykładów jest całkiem fajny, nie najlepszy ale rokuje nadzieje. Wystarczy, że znajdę jak jeszcze odrobinę poszerzyć scrollbar i jesteśmy w domu. Kwestia parametrów w CSS i zmiana grafiki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przemyślałem sprawę wzdłuż i wszerz. W końcu zdecydowałem się na Input plus klawiatura Ekranowa jsKB od Hebana (donatesoft) (na marginesie dodam, bardzo fajna klawiaturka, bardzo łatwa do zaimplementowania na stronie. Można ją też bez kłopotu do własnych potrzeb dostosować, zmienić wielkość, układ klawiszy czy kolorystykę itp) o ile potrzebuje się klawiatury ekranowej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak więc ostatecznie problem poszerzania scroll bar'u odleciał w siną dal i jego miejsce zajął <input> nieodwołalnie. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi i uwagi. Temat uważam za zakończony. phpamator |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:11 |