![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem proste rozszerzenie dla Chrome, jak wklejam kod javascript w consoli na stronie docelowej wszystko fajnie dziala ( wyskakuje po prawej div z 3 przyciskami, po kliknieciu ktorych w formularzu wpisuja sie dane przypisane do przyciskow) problem powstaje jak wczytam pliki test.js i manifest.json ... rozszerzenie dziala pojawia sie na odpowiedniej stronie po wejsciu, ale po kliknieciu w przyciski nie wypelnia sie formularz, pojawia sie komunikat o bledzie:
Uncaught ReferenceError: addText1 is not defined onclick nie wiem jak inaczej zdefiniowac dane? plik test.js
plik manifest.json
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem w stanie pomóc ale zadam pytanie: czy naprawdę chcesz pisać rozszerzenie dla Chrome'a? Czy problem, który chcesz rozwiązać pisząc to rozszerzenie nie może być rozwiązany przy pomocy innych narzędzi/języka programowania? Pytam ponieważ odradzam z korzystania z przeglądarek jako platform tworzenia aplikacji, które nie mają stricte internetowego charakteru. Głównie ze względu na zmienność API. Z mojego doświadczenia wynika, że różne przeglądarki mają tendencję do zaniechania przestarzałych API i odrzucania nie kompatybilnego kodu. Często też zdaża się, że funkcje w nowej wersji nie działają tak jak powinny/działały we wcześniejszej.
Głównie dotyczy to właśnie Chrome'a ponieważ firma Google nie przywiązuje większej wagi do stabilności swojego oprogramowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 04:45 |