![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z uaktualnieniem adresów ip w bazie danych .Chiałbym aby adresy ip uzytkowników którzy nie mają jeszcze wpisu w bazie uaktualniły się z pierwszym logowaniem , próbowałem już update i nic z tego. Baza 'users' tabela 'ip' Proszę o pomoc.
Ten post edytował Kshyhoo 1.03.2014, 08:29:35
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę cię abyś napisał czy tym zapytaniem update chcesz zmienić id jednemu użytkownikowi czy wszystkim, bo jak jeden mądry informatyk powiedział mi że się nie da wszystkich rekordów zmienić jednym poleceniem przykła update
$zapytanie = 'update tabela id=$id where twój_klucz=$twoj_klucz ; to naprzykła $zapytanie = 'SELECT * from tabela ORDER BY twój klucz ASC' ; potem $p = mysql_query($zapytanie) ; foreach($p as $kom) { $zapytanie = 'update tabela id=$id where twój_klucz=$p['twoj_klucz]; mysql_query($zapytanie) ; } gdzie $ip twoje ip ; Może coś zapomniałęm dodać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 09:03 |