![]() |
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Została wydana stabilna wersja frameworka Ouzo. Zapraszamy do wypróbowania na http://ouzoframework.org i zgłaszania ewentualnych uwag.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwykle bywa przy takiej dyskusji co jest lepsze co jest gorsze pojawiają się bzdurne przykłady wyższości jednego nad drugim. Nie wiem czy to brak wiedzy czy też celowe działanie.
Cytat Niemniej dla Symfony i jego ociężałego ORM'a Symfony2 jak i poprzednia wersja nie ma ORMa, więc nie wiem co jest dla Ciebie ociężałe. Dodam, żeORM nie jest jedyną możliwością implementacji modelu w aplikacji, zwłaszcza jeśli utrwalanie odbywa się w API, to też nie jest wymagany przez framework. Cytat braku łatwego testowania napisanego kodu jak najbardziej. To chyba żart skoro napisałeś to w tym samym zdaniu z Symfony2. Tylko proszę nie licytujmy się, że coś jest wygodniejsze bo zabiera mniej lub więcej linijek. Dorzucając do tego istnienie Behata to już kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Jeżeli porównujesz Ouzo do Doctrine2 to ok. Pokaż mi jak zaimplementować Value Objects? Jak wykonać mapowanie typów danych z PostGIS? Dużo czasu zajmie mi podmiana na jakiś silnik NoSQL? Fajnie, że Wam się chciało. Fajnie, że postanowiliście pochwalić się tym, dobrze wiedząc, że spadnie na Was głównie krytyka. Pytanie czy nie było lepiej skorzystać z gotowych bibliotek (logger, shell itd.)? Oprzeć się na dostępnych już rozwiązaniach dodając swoje pomysły? Jeszcze jedno mi się przypomniało: jeśli chcę skorzystać z klasy Ouzo\Utilities\Strings to koniecznie cały framework muszę pobierać czy przewidujecie podzielić to na kawałki? Ten post edytował destroyerr 28.02.2014, 19:18:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:54 |