![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Dostałem zadanie zrobienia czegoś co się nazywa pooling, chodzi o kooperację ludzi przy wykopywaniu bitcoina i być może innych walut. No i gogle nie pomaga. Wygląda na to, że każdy kto ogarnia ten temat zachowuje to dla siebie. Jest ogrom tutoriali, ale raczej nie dla programistów. Czy znacie może jakiś open sourcowy projekt, który realizuje pooling? Znalazłem tylko minery, a w tym projekcie nie o to chodzi. Bardzo proszę o jakąś dyskusję w tym temacie, bo nigdzie w internetach nie mogę znaleźć podobnego tematu. Stackoverflow też nie pomaga. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Myślałeś, że sam to napisałem? Jest masa ludzi, którzy nie potrafią znajdować informacji w Internecie. Potrzebowałeś takiej informacji, to Ci ją znalazłem i podałem. Reszty nie chciało mi się szukać. Ehh... wiem, że tego sam nie napisałeś, chodziło mi właśnie o to, że umiem używać googla, a to co przekleiłeś z internetów nie za bardzo chyba pasuje do mojego pytania. Czy ktoś umie odpowiedzieć? Proszę... Aha, i drugie pytanie - czy jak jakiś serwis poolowy się chwali, że "haszujemy już 200GH/s" to czy to znaczy, że serwis ma 200 miliardów requestów z hashami kopiących na sekundę? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Ten post edytował konrados 27.02.2014, 15:22:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:37 |