Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> mySQL query error: ALTER TABLE
kasta18

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam otóż miałem problem na maszynie kimsufi wynajmowanej w firmie ovh system to linux debian .Ostatnio coś zapelniło cała partycje roota i zaczeły sie błędy z forum itp baza danych sie cos zepsuła zrobiłem miejsce na partycji ale już mysql nie działał .dodaje logi z niego na dole jest napisane ze dysk jest pełny chociaż jest miejsce więc nie wiem w czym tkwi problem .nie wiem za co odpowiadaja pliki typu : /tmp/ST7vGaCL one sa chyba ukryte nie wiem czy usunac je w jakiś sposób ?. Po prostu nie mam zbytnio pojęcia o tym i potrzebuje pomocy i jakiś rad.Próbowałem także naprawiać ta baze i tabele niektóre sie naprawily ale pare nie.Pisało w acp żeby zrobić tabele lecz nie mam phpmyadmin i nie wiem zbytnio jak to zrobić a teraz w acp nie moge się zalogować wyskakuje taki bląd:
Kod
mySQL query error: ALTER TABLE upgrade_history ADD upgrade_app varchar(32) NOT NULL default 'core'

SQL error: Duplicate column name 'upgrade_app'
SQL error code: 1060
Date: Sunday 23rd February 2014 02:46:36 PM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Sun, 23 Feb 2014 14:46:36 +0000
Error: 1060 - Duplicate column name 'upgrade_app'
IP Address: 178.235.251.15 - /admin/upgrade/index.php?_acpRedirect=1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: ALTER TABLE upgrade_history ADD upgrade_app varchar(32) NOT NULL default 'core'
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php                             | [upgradeLegacy].__construct                                                   | 313               |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

.Gdy wchodze na maszynie w mysql administrator to nie moge żadnego katalogu który w nim jest wybrać bo wyskakuje bląd:

Could not retrieve entity status data for schema 'www.www' Mysql Error nr .0.

Jak mogę to naprawić .Jeżeli niema możliwości naprawy to jak moge zresetowac wszystko w bazie itp bez reinstalacji forum itp.

(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) co mogę jeszcze tutaj dać żeby przybliżyc bardziej problem ?.Z gory dziekuję za każdą pomoc.

Logi mysql daje wklejke bo sa dość długie.

wklejto.pl/192731
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kasta18

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nic nie dalo ale mam pytanie jak się tego pozbyć "http://wklejto.pl/192850" i to "wklejto.pl/192853"

Ten post edytował kasta18 24.02.2014, 15:47:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:55