![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robię kalkulator no i mam problem, mianowicie z listy rozwijanej wybieram sobie przykładowo pozycję A, a chcę, żeby wlaśnie ta pozycja A była widoczna, a przypisana do niej wartość brała udział w obliczeniach (wartość nie jest widoczna tylko pozycja A). Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to jedyny plik (oczywiście htmla nie kopiowałem). Przepraszam trochę za to zamieszanie, wiem jak to jest czytać czyjś kod jak się nie jest w temacie.
Mam formularz, a w nim wartość tekstową, która jest nieistotna i listę. Z tej listy wybieram widoczny rekord, który nazwiemy a. Natomiast w tejże liście, pod jedną opcją znajduje się drugi rekord, niewidoczny, który pobieram, a jest nim iloczyn wykorzystywany do obliczeń - czyli b. Do php przez POST pobieram element b - poprzez value="" (wcześniej <select name="iloczyn">). Budowa listy jest taka, że właśnie widać element a, a pobiera się do php element b. Wszystko grało, ale teraz chcę, żeby do php był pobierane oba elementy - b (który jest poprawnie przesyłany do tej pory) oraz element a, który do tej pory był tylko widoczny jako rekord, który nie służył do niczego, a jedynie do oznakowania iloczynu. Teraz potrzebuję pobrać dodatkowo to oznakowanie iloczynu, wobec tego użyłem sesji (podczas wyboru z listy odbierany jest właściwy iloczyn wraz z dopasowanym elementem a, lecz kiedy chcę już pobrać sesję użytą do wyboru z listy, potem ona mi się nie pokazuje jako ta wybrana, lecz jako ostatni rekord z tabeli). Ten post edytował benzulli 16.02.2014, 14:09:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:01 |