![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Chciałbym napisać skrypt, który mógłbym używać podczas sędziowania pojedynków w armwrestlingu. Rozpisywanie wszystkiego na papierze jest męczące, a poza tym chciałbym poćwiczyć trochę PHP. Sam skrypt powinien losować pary do walki i uwzględniać możliwe błędy i zliczać punkty. Po kliknięciu przy nazwisku danego zawodnika skrypt powinien przyznać mu punkt i dokonać kolejnego losowania. Problem jest jednak zupełnie inny.
Chyba najbardziej oczywistym rozwiązaniem jest utowrzenie pętli, która będzie losowała pary, jednak nie chcę, żeby wylosowane pary pojawiły jako lista, a pojawiła się jedynie wylosowana para. Po walce klikałbym na przycink obok nazwiska zwycięscy. Skrypt dodałby punkt tej osobie a następnie dokonywałby ponownego losowania. Mógłby ktoś udzielić mi jakiś wskazówek, jak to zrobić? Ten post edytował Testosteron 9.02.2014, 15:12:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co AJAX? Skleciłem prosty skrypt. Może zawierać błędy, ponieważ napisałem go na szybko, ale sam zamysł powinien być widoczny:
Co myślisz o takim sposobie rozwiązania tego problemu? Zda egzamin w praktyce? @Edit Jednak coś nie gra. Dopisałem jedną linijkę, która wyświetla imię zwycięscy. Skrypt zachowuje się jak chce. Czasami wszystko jest ok, a za chwilę pomija linijkę dotyczącą wyświetlenia imienia zwycięscy. Wtedy też przy odświeżaniu strony, imiona zawodników zmieniają się. Nie powinno do tego dochodzić, jeśli adres jest ten sam. Wie ktoś jaka może być przyczyna? Ten post edytował Testosteron 9.02.2014, 20:22:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:07 |