![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
chciałem się z Wami podzielić moją złością i nienawiścią do Terminala, Konsoli, Linii Komend, CLI czy jak to ustrojstwo jeszcze można nazwać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Używamy w pracy GIT-a i Vagranta (ZŁO!). Cholera mnie bierze, bo tylko ja jestem na tyle ułomny, że nie mogę się swobodnie poruszać w konsoli i najzwyczajniej w świecie ona mnie denerwuje (choć mam ochotę użyć innego słowa). Ja muszę widzieć pliki i móc na nie klikać. Muszę widzieć opcje i na nie klikać. Potrzebuję kolorów i animacji. Nie chce mi się uczyć setek komend i flag do nich. NIC MI NIE DZIAŁA, AAA!!! Czy coś jest ze mną nie tak? Czy ktokolwiek podziela moją nienawiść, a może mi jeszcze dokopiecie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) P.S. Temat jest oczywiście humorystyczny, ale nienawiść jest całkiem prawdziwa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szybkość polega na tym ze zamiast włączać jakiś tam swój program, wybierać scieżkę i klikać ikony. wpisujesz w konsoli
Kod cd c:\ git init git add . Nie odpalasz zewnętrznych programów które mimo wszystko muszą być wolniejsze bo działają jako nakładka która tez ma swoje mechanizmy. Ale skoro CI to pasuje to przecież to nie ma różnicy. Każdy pracuje jak mu się podoba i czy jeden korzysta z konsoli a jeden z jakiś nakładek to nie robi różnicy o ile efekt jest ten sam. Jak jeszcze nie dorosłeś do konsoli to się nie przejmuj. To przyjdzie z czasem, gdy przeniesiesz się na jakies dystrybucje serwerowe, gdzie wypada kilka rzeczy zautomatyzować z szacunku do swojego czasu. (Ja tak mam aktualnie na WServer) i przy okazji dostrzegam wiele plusów PowerShella którego można również użyć w życiu "codziennym". To są tylko agrumenty za, a nie żeby Cie próbować przekonać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:45 |