![]() |
![]() |
-iteru- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam taki kod: html: ........ CSS :
tekst umieszczony w content na niektórych pod stronach jest za długi i się nie wyświetla. Przy zmianie height na 250% wyświetla się cały tekst ale taka sama długość pozostaje na pozostałych stronach gdzie tekst jest o wiele krótszy, przez co beznadziejnie to wygląda a do tego obrazek w tle w body mi się rozciągnął. Próbowałem jeszcze Overflow:scroll, ale w ogóle mi to tutaj nie działa. Co mogę z tym zrobić, żeby w tym przypadku strona dostosowywała się do teksu prawidłowo?
Powód edycji: [Kshyhoo]: również gości obowązują zasady działu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@iteru:
z jakiego edytora korzystasz? Zainstaluj sobie SublimeText do HTML i CSS idealnie się nadaje, a jeśli "zapomni Ci się" zamknąć znacznik, to sublime da Ci o tym znać lub zamknie go za ciebie. Rozumiem, że chcesz osiągnąć przyklejoną stopkę - masz na to dwa proste sposoby: Css: css Js: Kod $(window).bind("load", function() { var footerHeight = 0, footerTop = 0, $footer = $("#footer"); positionFooter(); function positionFooter() { footerHeight = $footer.height(); footerTop = ($(window).scrollTop()+$(window).height()-footerHeight)+"px"; if ( ($(document.body).height()+footerHeight) < $(window).height()) { $footer.css({ position: "absolute" }).animate({ top: footerTop },-1) } else { $footer.css({ position: "static" }) } } $(window) .scroll(positionFooter) .resize(positionFooter) }); Pozdrawiam, r |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:14 |