![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
chciałem się z Wami podzielić moją złością i nienawiścią do Terminala, Konsoli, Linii Komend, CLI czy jak to ustrojstwo jeszcze można nazwać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Używamy w pracy GIT-a i Vagranta (ZŁO!). Cholera mnie bierze, bo tylko ja jestem na tyle ułomny, że nie mogę się swobodnie poruszać w konsoli i najzwyczajniej w świecie ona mnie denerwuje (choć mam ochotę użyć innego słowa). Ja muszę widzieć pliki i móc na nie klikać. Muszę widzieć opcje i na nie klikać. Potrzebuję kolorów i animacji. Nie chce mi się uczyć setek komend i flag do nich. NIC MI NIE DZIAŁA, AAA!!! Czy coś jest ze mną nie tak? Czy ktokolwiek podziela moją nienawiść, a może mi jeszcze dokopiecie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) P.S. Temat jest oczywiście humorystyczny, ale nienawiść jest całkiem prawdziwa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W latach 90 jak informatyka wchodzila do szkol uczni maglowali z dosa, kopiowanie w wierszu polecen to był wyczyn dla kogos kto własciwie nie rozumiał struktury plikow i katalogow, po takiej szkole wszelkie terminale nie stanowily problemow. To tak wspominajac stare czasy;)... Natomiast ogolnie piszac takie podejscie uczy pewnego porzadku (praca w konsoli wlasciwie wymusza porzadek). Mało kto w czasach masowych pulpitow zastanawia sie nad sensownym katalogowaniem swoich rzeczy, jak widze pulpity czy dyski znajomych to czasem zastanawiam sie ile tam rzeczy zostanie na zawsze zapomniana przez ten jeden wielki smietnik.
Ale bez przesady, drobne edycje, proste rzeczy ok, mozna sie bawic w ekranowych edytorach typu vi (czasem sie to nawet przydaje - zwlaszcza jak ktos obcuje z unixowymi systemami), ale na codzien programowac w nich to moga chyba tylko prawdziwi masochisci;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:12 |