![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
chciałem się z Wami podzielić moją złością i nienawiścią do Terminala, Konsoli, Linii Komend, CLI czy jak to ustrojstwo jeszcze można nazwać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Używamy w pracy GIT-a i Vagranta (ZŁO!). Cholera mnie bierze, bo tylko ja jestem na tyle ułomny, że nie mogę się swobodnie poruszać w konsoli i najzwyczajniej w świecie ona mnie denerwuje (choć mam ochotę użyć innego słowa). Ja muszę widzieć pliki i móc na nie klikać. Muszę widzieć opcje i na nie klikać. Potrzebuję kolorów i animacji. Nie chce mi się uczyć setek komend i flag do nich. NIC MI NIE DZIAŁA, AAA!!! Czy coś jest ze mną nie tak? Czy ktokolwiek podziela moją nienawiść, a może mi jeszcze dokopiecie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) P.S. Temat jest oczywiście humorystyczny, ale nienawiść jest całkiem prawdziwa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli nienawisc sie nie bierze z niewiedzy to mozna to zrozumiec, mam wrazenie ze jest inaczej
jakby nie bylo, terminal to podstawa czy tego chcemy czy nie, ale czasem jest niezbedny po prostu, np skopiowac plik na serwer ktory do logowania uzywa pliku *.pem zamiast hasla, chyba ze da sie to jakos podpiac w klienta ftp kij wie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli nienawisc sie nie bierze z niewiedzy to mozna to zrozumiec, mam wrazenie ze jest inaczej Po części masz rację. Próbowałem wprawdzie się przekonać do konsoli kilkukrotnie, ale zawsze zatrzymywała mnie bariera, co można pewnie rozumieć jak niewiedzę. Wydaje mi się, że tu chodzi głównie o percepcję. Czuję się źle nie widząc możliwości, jakie mam. Tracę orientację w tych wszystkich surowych konsolowych NUDNYCH narzędziach, a poza tym terminal sam w sobie wydaje mi się niewygodnym narzędziem. Aha, nie używam ani Windowsa, ani Linuxa, tylko OSX. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:25 |