![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem nazwę topicu (DeyV)
bardzo fajny artykulik: http://www.webinside.pl/php/artykuly/137 czekałem też na owarcie php5.pl ale sie załamałem jak zobaczyłem co to jest. Może jeszcze ktoś zna pare innych ciekawych artykulów o php5 przedewszystkim o nowaościach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wolalbym posluchac setha, ale skoro do mnie pieja, czuje sie w obowiazku odpowiedziec. "debilo-friendly" nie jest moim stwierdzeniem, przeze mnie zostalo tylko uzyte. Ale przede wszystkim, to ze ten jezyk _jest_ debilo-friendly, nie znaczy, ze nie mozna w nim zrobic pozadnych aplikacji, i ze nie pracuja na nim pozadni ludzie. To tylko znaczy, ze jezyk posiada wbudowane mechanizmy znacznie ulatwiajace prace z nim debilom i osobom wybitnie sie do tego celu nie nadajacym. Analogicznie jezykiem podobnym jest html, a wlasciwie jego parsowanie w IE. Mozna popelniac dowolne ilosci bledow, w dowolny sposob obrazac idee programowania, a parser lyknie.
To w polaczeniu z smieciogennoscia tworzy powod dla ktorego nie polecalbym go poczatkujacym, choc wiem, ze to jak wolanie na puszczy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:59 |