![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam sobie czat a w nim co 3 sekundy pobiera mi wyniki/posty z bazy danych. Co jakiś czas pojawia sie błąd: Error!: SQLSTATE[42000] [1226] User 'test' has exceeded the 'max_user_connections' resource (current value: 60). Rozumiem, że chodzi o to ze jest za duża liczba użytkowników na raz. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwiększenie limitu nie wchodzi w grę. Natomiast pewnie można zmniejszyć ilość połączeń do bazy. Tylko jakby to zrobić? Korzystam z PDO. sowiq dodałem to:
ale nic nie pomogło. Generalnie chodzi mi o to ze mam setInterval w js wykonywany co 3s. I tam jest $.ajax'em pobieranie 200 ostatnich wpisów z bazy no i się zamula i wyskakują błędy. Problemu nie ma jeśli jest kilka użytkowników na stronie. Jakby to rozwiązać? Jak by zrobić to cachowanie, czy to pomoże? Ten post edytował jakis_login 22.01.2014, 21:44:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:57 |