![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem nazwę topicu (DeyV)
bardzo fajny artykulik: http://www.webinside.pl/php/artykuly/137 czekałem też na owarcie php5.pl ale sie załamałem jak zobaczyłem co to jest. Może jeszcze ktoś zna pare innych ciekawych artykulów o php5 przedewszystkim o nowaościach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja rozumiem ze w waszych slownikach, slowo programista to osoba ktora zna jezyki programowania tylu c++ java i najlepiej asembler, zna ich skladnie i nie chwyta sie innych, bo sa prostrze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Co do wiedzy, jak bys zajzal nizej, to wiedza jest podstawa, a jezyk jest narzedziem.
taka rzecz jak algorytmy, wiem baaardzo stara zabawa ze schematami blokowymi, i to jest wiedza programisty, on musi wiedziec jak rozwiazuje sie jakies problemy. A pozniej jego trugim zadaniem bedzie wykozystanie swojej wiedzy o jakims jezyku i przelozenie algorytmu na jakis jezyk, tak aby skrypt dzialal bez bledow(zadnych) a swoje zadanie wykonywal jak najsprawniej. Bardzo mi przykro ze uwazacie ludzi programujacych za gorszy gatunek, bo tak wyczytalem z tego calego tematu. Ale jak wielu ludzi siada przed kompem wlacza powiedzmy Visual Studio C++ i samo sie uczy ? ja nie wiem, ale wydaje mi sie nie niewiele. Ja przez prawie rok nauczylem sie duzo, tak mnie sie wydaje, ale im wiecej sie uczye tym wiecej musze sie uczyc bo zaczynam poznawac coraz wiecej rzeczy. PEAR ? Nigdy nie uzywalem i leje mnie jak to jest napisane. Debilno-frendy ? Jest to dla mnie jakies upokozenie, ze niby jako debil podchodze do tego a nie innego jezyka. Nie mam zamiaru z tego powodu jakis sie wyzywac na tobie, bo mnie tak a nie inaczej wychowano. Masz prawo do wypowiedzi, ale szacunek dla innych tez mozesz zachowac. Jakis zarobek ? W zyciu bym nie podszedl do nauki php dla zarobku. Ucze sie sam dla siebie bo mam takie dziwne hobby. C++ jest za trudne dla mnie(moze o to chodzilo z debilami) wiec nie zabralem sie za niego. Moj wybor, tak jak wiele tysiecy innych userow. Niedlugo php bedziecie oskarzac za "trzesienia ziemi i koklusz" ? Jesli waszym zdaniem ze php5 to kolejna porazka i ze bedzie jeszcze gorzej, i ze nie zrobili "tego" czy "tego" w tym jezyku, to wina mozliwe ze ich niewiedzy. Maja prawo niewiedziec. Ciekawe jaki przydomek mozna wtedy dac tworcom php ? a co powiemy o ludziach tworzacych THOT'a ? no w koncu to bedzie napisane w php, chyba ze nie to przepraszam. php lubie jak chomiki, ale czy to odrazu dyskwalifikuje mnie i nie moge miec kanarka, kota czy psa? Kazdy od czegos zaczyna, kazdy inaczej przyswaja sobie niektore rzeczy. Jesli chcecie mi napisac ze zle was zrozumialem, to dlatego ze inaczej zinterpretowalm wasze posty, niz to co wy chcieliscie w nich przekazac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:41 |