![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio zaimponował mi jeden aparat cyfrowy przede wszystkim ceną i komentarzami o Nim. Mianowicie jest to Kodak CX 6200. Niestety nie znam się aż tak dobrze, aby wszystko samemu ocenić: zalety, wady i uwagi dotyczące sprzętu. Dlatego proszę Was o opinię o Tym apracie, wymienienie jego wszelakich zalet, chociażby najmniejszej wady oraz uwag do tego sprzętu. A także czego on nie ma, co jest przydatne w tego typu sprzęcie. Daję kilka przydatnych linków: http://www.aparatycyfrowe.pl/index.php?dz=...opis&id=kod6200 http://wwwpl.kodak.com/PL/pl/digital/digit...onsumerCX.shtml -------------------- GG: 2897559 | Tlen: tobi89
Homepage by Tobi | tobi.folio | <? PHPowiec.pl ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat tak się składa, że posiadam taki aparat w domu. Szczerze mówiąc jest to odpowiednik zwykłej "idiot-camery"
![]() Jeśli chodzi o zalety tego aparatu to niewątpliwie największą jest cena. Ale IMHO na tym lista zalet się kończy. Jeśli chodzi o wady: :arrow: Dość drogie karty pamięci (myślenie, że 8MB pamięci spokojnie wystarczy jest błędem). :arrow: Brak możliwości zmiany czasu naświetlania, przysłony, balansu bieli, lub jakichkolwiek parametrów ekspozycji. :arrow: Obudowa nie sprawia wrażenia solidnej. Jak pierwszy raz wziąłem go do ręki, to wydawało mi się, że trzymam odpustową zabawkę. :arrow: Dołączone oprogramowanie próbuje być mądrzejsze od użytkownika (nie wiem jak Ciebie ale mnie to maksymalnie wku**** ![]() Gdybym miał doradzić komuś zakup aparatu cyfrowego, to nie poleciłbym mu tego modelu. Choćby dlatego, że dokładając 200-250 zł można już kupić (co prawda używany) aparat o klase wyższy. Poszukaj czegoś na Allegro. Niedawno kumpel kupił Canona A40 w idealnym stanie za niecałe 600zł. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:19 |