![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To dopełnienie tego tematu.
Zachodziłem w głowę, co sprawia, że nie mogę się zalogować i odkryłem problem. Ale za nic nie mogę odnaleźć rozwiązania. Taki kod pozwala mi się logować bez problemu:
ale już taki kod nie pozwala - strona zwraca komunikat, że cookies nie są włączone.
Ja potrzebuję by to działało w drugiej wersji, ale skoro cURL mi takie coś odrzuca to... co mam zrobić? Dodam, że plik cookie.txt istnieje i w obu wersjach ciasteczko zapisuje się i można je odczytać. Ale nie działa. Bo nie. Ja nie rozumiem, jak miałbym to rozwiązać. Z góry dzięki za pomoc! Ten post edytował Nagareteku 17.01.2014, 14:13:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, w końcu używam Notepada++, chociaż nie wiem, co to ma do rzeczy, skoro te dwa kody operują na tym samym pliku, dwa te kody zapisują dobrze, ale ten drugi jakoś działa tak, że z podaną zmienną, ciasteczka są "wyłączone".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ten drugi jakoś działa tak, że z podaną zmienną, ciasteczka są "wyłączone". Nie ma takiej opcji. Te dwa kody są równoważne, a problem musi leżeć gdzie indziej. Dla testu wykonaj poniższy scenariusz: 1. var_dump( $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/panel/cookies/cookie.txt' ); 2. Utwórz pusty plik z lokalizacją jak w 1. 3. Wykonaj pierwszą wersję skryptu kilka razy 4. Wykonaj 1. i 2., a w 3. punkcie uruchamiaj drugą wersję skryptu. [edit] Aha, jeszcze jedno, chyba najważniejsze. Kiedy używasz pliku COOKIEJAR, musisz wykonać curl_close, żeby wyzwolić zapis ciastek. http://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php Cytat CURLOPT_COOKIEJAR
The name of a file to save all internal cookies to when the handle is closed, e.g. after a call to curl_close. Ten post edytował sowiq 17.01.2014, 16:40:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:57 |