![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem nazwę topicu (DeyV)
bardzo fajny artykulik: http://www.webinside.pl/php/artykuly/137 czekałem też na owarcie php5.pl ale sie załamałem jak zobaczyłem co to jest. Może jeszcze ktoś zna pare innych ciekawych artykulów o php5 przedewszystkim o nowaościach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wyraznie nie rozumiesz co ja pisze od poczatku w tej dyskusji. To moze bardzo przeszkadzac :/
Ja pisze o kodzie zrodlowym, a nie dzialaniu. hmm.. to jusz się jednak ze sobą łączy:) sam napisałeś że masz koszmary kiedy myślisz żbędziesz musiał wykożystywać api kiepskich skryptów. to my się jednak nie zrozumieli:) mniejsza jusz o to... czytam Twoje posty ze zrozumieniem, więc proszę bez takich... Cytat Zastanow sie... Podajesz zle przyklady. Kiedy pisze wiekszosc, precyzuje o jaka grupe chodzi. I tak: uwazam, ze "wiekszosc programistow Gecko, jest znacznie lepsza od nas wszystkich razem wzietych"... podawac dalej?
Kiedy pisze o tym, ze caly swiat programistyczny smieje sie z php, poniewaz caly czas nie wyrosl ponad "Personal Home Page", mam na mysli zarowno cala kontrukcje, smieciogenna, bledogenna, dziurogenna jezyka, jak i spolecznosc ktora wokol siebie zgromadzil, ktora w najlepszym wypadku mozna nazwac "grupa ktora nigdy by sie za programowanie nie wziela, bo sie do tego kompletnie nie nadaje, ale pojawilo sie debilo-friendly php". Ludziom, ktorzy "programuja ponad rok", wiec sa doswiadczeni. Ktorzy "zbudowali swoja strone", wiec sa super-doswiadczeni. Wymieniac dalej? mamy jednak kłopoty z komunikacją... a to że inni się śmieją znaczy że ty tesz musisz? nieważne... nie lubię czegoś takiego. każdy język ma swoje inne cechy, php ma takie a nie inne. nie nazwał bym to php debilno-friendly tylko frienfly. jusz wcześniej pisałem o innej jakości języka, ty też czytaj uważniej. a o ludziach o wysokiej samoocenie nie mam ochoty gadać bo to temat na osobny wątek. to są jusz kłopoty z osobowością. a do tego nie ma nic php. (ktoś kopnie piłke - jest super piłkażem:/) Cytat Ojejku, czlowieku, przeczytaj co ja napisalem. Czy ty jestes w stanie odroznic okreslenie "biblioteka standardowa dolaczana do jezyka" od "biblioteka"? Jesli tak, to po cholere takie bzdury piszesz? A idac dalej, podaj mi zatem przyklad slabo napisanej biblioteki w C...
faktycznie jakoś nie mogę pojąć co to jest biblioteka standardowa. dla mnie język to pewna specyfikacja, składnia, itp, a nie jakieś biblioteki które są w pakiecie z interpreterem(chodzi tutaj o peara)... tesz mniejsza o to, nie chce mi się kłucić. a co mają do tych słabych bibliotek.. zajżyj na podany link przez ciebie www.hotscripts.com - coś się znajdzie:) jeśli chodzi Ci może o bibliteki w standardzie ansi C, to Ty raczej przeczytaj co napisałem - chodziło mi o newbe. Cytat Dla mnie najbardziej pociagajacym w php elementem jest to, ze to jest tak mlode i tak ruchliwe i nie wyksztalcilo jeszcze nic co mozna by nazwac standardem. Ze brakuje i to bardzo rozwiazan wysokiej jakosci, i tu jest pole do popisu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
dla mnie pociągającym w php elementem jest jego prostota i możliwości:) wielu rozwiązań też brakuje w innych językach:) Cytat A co do twojej ortografii - nie wiem czemu sie usmiechasz kiedy o tym piszesz. To jest albo choroba, albo totalna ignorancja. Nie tylko siebie ale tez rozmowcow.
nazwijmy to chorobą.. nigdy nie ignoruje moich rozmówców. Stawiam na ich inteligencje że będą wiedzieli co mam do przekazania (myślenie analityczne:D). Jak komuś to przeszkadza, sorka, ale ja naprafdę się staram:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:55 |