Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kłopot z wysypanym pixelem
XP'ek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hej,

mam następujący problem w laptopie z matową matrycą mniej więcej w górnej części po środku gdzieś z 10cm od górnej obramówki wysypał mi się pixel na białych tłach świeci na czerwono na czarnym gradiencie na zielono.

Widziałem kilka postów na temat próby reaktywacji takich wad w matrycach jak np. UnPixel włączyłem ten program na około 30minut i nic to nie pomogło podobnie jak http://www.jscreenfix.com (apki te tylko były odpalane nie bawiłem się w masowanie pixela czy stukanie w niego, boje się że mogę za mocno nacisnąć).

Czy jest jeszcze inny sposób na próbę naprawy? A najważniejsze laptop to Lenovo y510p z podwójną grafiką i i7 ma on niby matryce LG Full HD LED MAT LP156WF1-TLF3 szukałem po jej normach i jest ona klasy II więc wymiana dopiero przypada przy minimum 4-5 wywalonych pixelach.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
XP'ek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Lapek ma ledwie tydzień w zeszły piątek był kupiony pixel uszkodzony dostrzegłem w poniedziałek po zainstalowaniu systemu,

co śmieszniejsze teraz zauważyłem że jak np. na facebooku ciągnę stronę na dół to ten bad wychodzi na niebieskim pasku ale względem scrollowania www czasami jego intensywność słabnie czasami nawet idealnie świeci jak powinien a czasami aż zielonym daje po oczach ...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:40