Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z set_include_path, pętla przekierowań
adamantd

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

przerzuciłem sobie stronkę z WebServa na xamppa i coś się zepsuło, a mówiąc ściślej pojawia się błąd w przeglądarce

1. "Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowań"

a w pasku adresu wywala mi takie coś:

1. http://localhost/newproject/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/
  2. SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/
  3. SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/SERVER_ADRESSerror/
  4. SERVER_ADRESSerror/

w pliku z autoloudem mam ustawienia ścieżek set_include_path jedna pod drugą i na WebServie śmiagało a teraz __autoload albo nie znajduje plików albo pojawia się właśnie taka pętla przekierowań (nie znajduje plików jak zamiast set_include_path() zrobiłem sobie kilka include_once z różnymi ścieżkami wpisanymi na sztywno)

inne projekty w których nie używam set_include_path działają bez problemów po przeniesieniu na xamppa. Ścieżki ustawiam podręcznikowo jak w manualu przykład poniżej:

1.  
  2. set_include_path(get_include_path() . PATH_SEPARATOR . 'core/library');
  3.  

zeszukałem się i nakombinowałem łącznie z ponowną instalacją xamppa i nie mogę tego rozwiązać
co może być powodem?

Ten post edytował adamantd 13.01.2014, 02:28:02
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
freemp3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wygląda ok. Pytanie tylko, czy są one poprawne względem pliku index.php? Jak rozumiem struktura plików w głównym katalogu wygląda następująco:
Kod
index.php
application
core
helpers
i18n

Z jakiego frameworka korzystasz? To jest Twoje dzieło czy coś gotowego?
Porównywałeś jak to wyglądało na poprzednim serwerze? Sprawdzałeś co faktycznie trafia do instrukcji include?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:54