![]() |
![]() |
-zasadowy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, zrobiłem sobie w PHP skrypt, który ściągane dane z tabeli i tworzy XML, ale tutaj mam problem, bo struktura mojego XML chyba nie jest odpowiednia:
Następnie w JS, powinna być pętla, która leci przez wszystkie kraje po kolei, najpierw pobiera ich ISO, a następnie jeśli np. visitors > 50, to zmienia tło elementu z takim ID jak ma ISO na czarny, jesli visitors < 50, to zmienia na szary. No i nie wiem jak zrobić to tak, aby pętla działała tak jak napisałem. Kombinuję, kombinuję i nic na nic nie mogę wpaść, bo krajów z kodem ISO jest 249, więc najlepiej byłoby to zrobić pętlą, a nie kopiować kod 249 razy i zmieniać iso na af, ax, au, al itd... |
|
|
![]() |
-zasadowy- |
![]()
|
Goście ![]() |
ech... no tak, poprawiłem to teraz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki za cierpliwość (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Konsola nie zwraca już błędów, ale kolor się nie zmienia. Wrzuciłem document.getElementById(pl).style.fill="#94d31b"; przed if'a to pokazuje, że takiego elementu jak pl nie ma, a jak wstawiam do ifa to błędu nie ma, ale kolor i tak się nei zmienia, czyli if w ogóle jakby nie działał, bo gdyby działał, to wywaliłby ten sam błąd, że takiego elementu nie ma
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:08 |