![]() |
![]() |
-zasadowy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, zrobiłem sobie w PHP skrypt, który ściągane dane z tabeli i tworzy XML, ale tutaj mam problem, bo struktura mojego XML chyba nie jest odpowiednia:
Następnie w JS, powinna być pętla, która leci przez wszystkie kraje po kolei, najpierw pobiera ich ISO, a następnie jeśli np. visitors > 50, to zmienia tło elementu z takim ID jak ma ISO na czarny, jesli visitors < 50, to zmienia na szary. No i nie wiem jak zrobić to tak, aby pętla działała tak jak napisałem. Kombinuję, kombinuję i nic na nic nie mogę wpaść, bo krajów z kodem ISO jest 249, więc najlepiej byłoby to zrobić pętlą, a nie kopiować kod 249 razy i zmieniać iso na af, ax, au, al itd... |
|
|
![]() |
-zasadowy- |
![]()
|
Goście ![]() |
hah no tak co do tego if'a (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
$(document).ready(function() { $.getJSON("results.json", function(data) { for(var key in json) { var iso = data[key].country; var visitors = data[key].visitors; if( visitors > 1 && 50>=visitors) { document.getElementById(iso).style.fill="#94d31b"; } else if( visitors > 50 && 500>=visitors) { document.getElementById(iso).style.fill="#94d31b"; } } }); }); ale i tak nie działa, nawet jak wstawię w ByID("pl"), aby zmieniło kolor, to kolor i tak się nie zmienia, dodam, że te ID jest w pliku SVG, może to dlatego? Poza tym, czy samo wstawienie (iso) jest poprawne w szukanie po ID? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:50 |