![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przerzuciłem sobie stronkę z WebServa na xamppa i coś się zepsuło, a mówiąc ściślej pojawia się błąd w przeglądarce
a w pasku adresu wywala mi takie coś:
w pliku z autoloudem mam ustawienia ścieżek set_include_path jedna pod drugą i na WebServie śmiagało a teraz __autoload albo nie znajduje plików albo pojawia się właśnie taka pętla przekierowań (nie znajduje plików jak zamiast set_include_path() zrobiłem sobie kilka include_once z różnymi ścieżkami wpisanymi na sztywno) inne projekty w których nie używam set_include_path działają bez problemów po przeniesieniu na xamppa. Ścieżki ustawiam podręcznikowo jak w manualu przykład poniżej: zeszukałem się i nakombinowałem łącznie z ponowną instalacją xamppa i nie mogę tego rozwiązać co może być powodem? Ten post edytował adamantd 13.01.2014, 02:28:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@freemp3
"metoda kaczuszki" powiadasz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nawet nie wiedziałem, że tak się na to mówi -ale takie testy zrobiłem w pierwszej kolejności, linijka za linijką ten projekt jest oparto o MVC w najbardziej standardowy sposób i problem zaczyna się już w głównym pliku index.php, gdzie najpierw includuję plik z set_include_path kierującym do wielu folderów oraz autoloadem, później tworzę obiekt router i przekazuję go do dispatchera. W tym miejscu przed przekazaniem do dispatchera obiektu router wrzucam die($router->controller()) celem sprawdzenia co mi zwróci i tu oczywiście zamiast pętli przekierowań wywala błąd, że właściwość ta nie została zdefiniowana, usuwam więc moje testowe die($router->controller()) i robię to samo w klasie dispatcher przed includem controllera dla danego widoku i tam też wywala błąd, że właściwość jest niezdefiniowana. Wychodzi na to, że set_include_path po prostu nie chcą z jakichś przyczyn działać na xamppie.... i pytanie dlaczego, czy muszę zmienić coś w konfiguracji xamppa czy użyć innego sposobu niż set_include_path? np w autoloudzie przeszukiwać wszystkie ścieżki po kolei nie wyświetlając błędów
taki sposób wydaje mi się mniej profesjonalny niż set_include_path (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował adamantd 13.01.2014, 13:14:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 22:37 |