Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript][PHP][XML] Stworzenie XML, a później pętla w JS
-zasadowy-

Goście

Cześć, zrobiłem sobie w PHP skrypt, który ściągane dane z tabeli i tworzy XML, ale tutaj mam problem, bo struktura mojego XML chyba nie jest odpowiednia:

1. <countries>
  2. <country>
  3. <iso>af</iso>
  4. <visitors>5</visitors>
  5. </country>
  6. <country>
  7. <iso>ax</iso>
  8. <visitors>4</visitors>
  9. </country>
  10. <country>
  11. <iso>al</iso>
  12. <visitors>0</visitors>
  13. </country>
  14. </countries>

Następnie w JS, powinna być pętla, która leci przez wszystkie kraje po kolei, najpierw pobiera ich ISO, a następnie jeśli np. visitors > 50, to zmienia tło elementu z takim ID jak ma ISO na czarny, jesli visitors < 50, to zmienia na szary. No i nie wiem jak zrobić to tak, aby pętla działała tak jak napisałem. Kombinuję, kombinuję i nic na nic nie mogę wpaść, bo krajów z kodem ISO jest 249, więc najlepiej byłoby to zrobić pętlą, a nie kopiować kod 249 razy i zmieniać iso na af, ax, au, al itd...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
-zasadowy-

Goście

No i jeszcze do tamtego, to czytałem właśnie, że jQuery obsługuje JSON bez problemu, dlatego na początku chciałem tak to zrobić, ale na innym forum polecili mi XML (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Crozin, problem w tym, że ja nie mam pojęcia, jak taką pętlę zrobić, dlatego tutaj się odezwałem, wiem jak wziąć dane, zrobić sobie XML, lub JSON, ale jak zrobić pętle na podstawie tych danych, to już dla mnie czarna magia...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:30