![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Chciałem zapytać się kolegów Programistów, jak radzą sobie z notatkami. Wiadomo, że kopiąc w necie znajduje się sporo informacji, która może przydać się na później a z racji, że głowa nie śmietnik istnieje potrzeba uwiecznienia tego na dłużej. Chodzi tu o jakieś strzępki kodu, rozwiązań, itp.
Stąd moje pytanie: jak sobie z tym radzicie? Już dawno zrezygnowałem z notowaniem czegokolwiek w kajecie, bo potem odszukać coś a już doczytać się w notatkach robionych naprędce! Kopiowanie i montowanie stron w HTML też się nie sprawdziło, bo zabiera za dużo czasu. napisałem nawet mały pseudo-CMS-ik w ramach treningu, i to rozwiązanie jak dotąd okazało się najlepsze, z uwagi na szybkość dodawania i możliwość wyszukiwania w danych. Tu jednak też trzeba się poświęcić i wkleić, nieco zedytować a jak co niektórzy zapewne zauważyli, mam tendencję do nadgorliwości, więc łapałem się na tym, że "upiększam" to co wklepuję i tracę niepotrzebnie czas. Myślałem nad stworzeniem skryptu, za pomocą którego zaznaczałbym interesującą mnie treść a skrypt zrobi całą resztę - skopiuje, sformatuje i zapisze do bazy, ale na to jestem jeszcze za krótki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Też tak robiłem (podobnie), ale przestałem, jak strony znikały albo padało linkowanie grafik. Po za tym, chciałbym, żeby to miało jakąś "przenośność", czyli żebym mógł używać na różnych sprzętach. Wiem, że "ulubione" to pozwalają, ale mnie to rozwiązanie nie odpowiada.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 06:47 |