![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam tablice tekstowa i w niej pare pozycji, chcial bym aby byly one wyswietlane pojedynczo i pokoleji. tak jak w rotatoze bannerow. tzn otweirm raz strone wyswielta mi sie pozycja 4 odswiezam i juz mam pozycje 5
z gory dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat hmm a tak by odczyt byl z tablicy w postaci
id|cos tam|fg||gf|n Nic nie stoi na przeszkodzi aby to tak zapisać. Poprostu kod zwróci Ci taki string jak wpisałeś. Jeżeli chcesz go podzielić separatorem "|", to użyj [manual:134f600b26]explode[/manual:134f600b26](): [php:1:134f600b26]<?php $zaw = "zawartosc.txt"; // plik z tekstem, który ma zostać wrzucony do tabicy $plik = "plik.txt"; // plik pomocniczy, do zapisywania aktualnego klucza tablicy $sep = "|"; // separator $adresy = file($zaw); $fp=fopen($plik, "r"); $pk = fread($fp, filesize($plik)); fclose($fp); if($pk<=count($adresy)-2) { $pk++; $fp2=fopen($plik, "w"); fwrite($fp2, $pk); fclose($fp2); $got = $adresy[$pk]; } else { $fp3=fopen($plik, "w"); fwrite($fp3, "0"); fclose($fp3); $got = $adresy[0]; } $tablica = explode($sep, $got); foreach ($tablica as $val) { echo '"'.$val."' "; } ?>[/php:1:134f600b26] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:55 |