![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam sklep na Prestaschop, każda kategoria ma swój opis. Problemem są filtry na stronie - kiedy zaznaczymy jakąś opcje to pojawi się nowy adres z tekstem np domena/podstrona#/nazwa_filtra. Chciałbym aby opis dla podstrony wyświetlał się tylko kiedy pojawi się domena/podstrona. Szablon strony jest w smarty. Na razie ukulałem coś takiego
Moja koncepcja na rozwiązanie to zrobić warunek, że kiedy w adresie pojawi się znak #,?, filter to nie będzie wyświetlało opisu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi tylko o element wspólny adresów.
Presta strasznie śmieci na tym tle. Taka sama zawartość może się wyświetlać pod adresami domena/podstrona , domena/podstrona# , domena/podstrona_filtr1 , domena/podstrona_filtr1_filtr2. Mi zależy, żeby opis był wyświetlany tylko w przypadku kiedy adres będzie wyglądał domena/podstrona. Próbowałem wyciągnąć string z url i jeżeli pojawią się w nim poszczególne słowa lub znaki to wtedy nie będzie wyświetlało tekst. Nie wiem jak zrobić warunek że dowolne znaki z lewej i prawej coś jak w MySQL oznaczają %. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:25 |