![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy są wśród Was osoby, które programują w PHP tworząc strony WWW, własne CMS`y itd., a dodatkowo pracują zawodowo, gdzie praca ta nie jest związana z programowaniem, a jeśli już to w innch językach? Zastanawia mnie jak można cokolwiek "tworzyć", pracując po 8h dziennie, bedąc poza domem od 7 do 17-18 ? Jak znaleźć czas na PHP, nie wspominając o czymkolwiek innym... Ten post edytował kosmos 30.10.2013, 15:35:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 9 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pracę na miejscu (ok. 37h/tydzień na trzy zmiany i nie jest związana z programowaniem). Mam rodzinę, dorywczą pracę i jeszcze zostaje trochę czasu na naukę programowania. Na dzień dzisiejszy traktuję to hobbistycznie (posiadam nieco doświadczenia, ale nie znam jeszcze frameworków) i noszę się z zamiarem zastąpienia wpierw pracy dorywczej projektami www. Ciężko powiedzieć jak będzie wyglądać przyszłość, bo nie jestem już najmłodszy, ale pewnym jest, że programowanie w php i js sprawia mi przyjemność i jest takim odmóżdżaczem.
U mnie wygląda to tak, że mam jakiś problem programistyczny do rozwiązania. Idę do pracy i za bardzo nie zawracam tym sobie głowy. Najczęściej w pracy 'dostaję olśnienia' i siadam (jak mam trochę czasu) do komputera z gotowym i przemyślanym rozwiązaniem. Pracuję mało, ale za to całkiem wydajnie... Jedyną rzeczą, która spędza mi sen z powiek to poprawianie kodu. Czasami mam rozwiązanie, które wydaje mi się bardzo rozsądne i optymalne. Po czasie okazuje się, że można je jeszcze bardziej dopracować (zoptymalizować). Na to nie ma zbyt wiele czasu i powoduje w moim przypadku frustrację. Męczy mnie to do puty, do puki tego nie poprawię (nawet jak projekt jest już potencjalnie skończony). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 14:09 |