![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Pisze plugin do Wordpressa i mam problem. Nie działa mi przekazywanie zmiennych wprowadzonych przez użytkownika. Jeżeli wyrzucę z mojego kodu operatory IF i Switch to zaczyna działać. Mam tu na myśli funkcję, która znajduje się na samym dole.
--edycja Mam wrażenie jakby formularze się sumowały. Jeżeli to jest możliwe. Ten post edytował suchy1 30.12.2013, 10:25:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja to oględnie mówiąc zmienne zapisywane po stronie serwera. Zasugerowałem Ci zmienne sesyjne, bo przetwarzasz kilka formularzy szeregowo i trzeba jakoś te informacje z poszczególnych etapów zapamiętać. W sesji najłatwiej.
W tym pierwszym bloku warunkowym if (isset($_POST['ok'])){ zapamiętaj adres w zmiennej sesyjnej, np.:
a w drugim bloku warunkowym (if(isset($_POST['zapisz']))), zapisując dane w bazie odczytaj wartość tej zmiennej i od razu ją zlikwiduj, żeby nie śmiecić:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:04 |