![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "BBClone - A php Web Counter"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszysko dzialalo jak trzeba zapomnialem tylko o uprawnieniach dla plikow w katalogu var zmienilem tez nazwy plikow z html na php i wszysko zaczelo slicznie chodzic.
Napisalem wczoraj tez maila do wlasciciela jednej strony, ktory mial je juz zainstalowane. A to odpowiedz, ktora mi pomogla. > 1. ściągasz i rozpakowujesz źródła statystyk > 2. edytujesz plik conf/config.php. W nim najważniejsze do ustawienia to: > 2.1 $BBC_SHOW_CONFIG = "" <- po co wyświetlać konfigurację? > 2.2 $BBC_LANGUAGE = "pl"; <- ludzki język (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) > 2.3 inne parametry w zależności od upodobań (wszystko jest świetnie > okomentowane) > 3. wgrywasz statystyki na serwer www (musi obsługiwać php) np. do > katalogu stats. Może to wyglądać mniej więcej tak: > / <- główny katalog > | > |- index.php <- strona główna > |- stats/ <- twój katalog ze statystykami > |- img/ <- np. katalog z obrazkami > |- linki.php <- przykładowa strona > > Ważne jest, by plikom w katalogu stats/var nadać takie uprawnienia, by > serwer mógł do nich zapisywać dane. Ok, teraz zajmijmy się samymi > stronami... > > 4. przykładowo, chcesz by wejście na stronę index.php było odnotowane > przez statystyki. W tym celu musisz w dowolnym miejscu tej strony > umieścić taki kod php: > > <?php > define("_BBC_PAGE_NAME", "Strona glowna"); > define("_BBCLONE_DIR", "stats/"); > define("COUNTER", _BBCLONE_DIR."mark_page.php"); > if (is_readable(COUNTER)) include_once(COUNTER); > ?> > > Wszystko pod warunkiem, że masz stronę rozlokowaną, tak jak ja > podałem w przykładzie. W przeciwnym wypadku poprawiasz linię: > define("_BBCLONE_DIR", "stats/"); > i podajesz właściwe położenie katalogu ze statystykami na serwerze > > 5. Jeśli chcesz by strona linki.php również była odnotowywana w > statystykach, to w jej ciele również umieszczasz powyższy kod, > zmieniasz jedynie jedną linię, na np.: > define("_BBC_PAGE_NAME", "Moje linki"); > > Dzięki tym operacjom, na stronie statystyk będziesz miał podawne > ilości odwiedzin poszczególnych stron. http://zaskor.magma-net.pl/ to jest jego strona i mam nadzieje, ze sie nie pogniewa, za tego linka. Mozna tez tam zobaczyc dzialajaca statystyke. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:31 |