Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][sql] Apostrof w pasku adresu
banki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

mam problem i dość długo się z nim męczę.

Mam adres strony adres.pl/1,1-Wydarzenia sa tam 2 zmienne, pierwsza z cyfr to numer kategorii a druga to cyfra do stronicowania, obie pobierane za pomocą GET

Jeśli zmienię adres na adres.pl/'1,1-Wydarzenia nic szczególnego sie nie dzieje, po prost nie wyświetlają się artykuły z tej kategorii

jeśli zaś do adresu dodam apostrof w innym miejscu, i tylko w tym adres.pl/1,'1-Wydarzenia wyświetla mi się błąd:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\WebServ\httpd\adres.pl\kategoria_91.php on line 32

Nie chciałbym aby taki błąd się wyświetlał, co moge na to poradzić? Z góry dzięki za pomoc

Dodam jeszcze że tej zmiennej przy której wywala się błąd ($str) używam do takiego zapytania:

$limit = 18;
$limit2 = ($str*$limit-$limit);
$lista = mysql_query("SELECT * FROM artykul WHERE kategoria = '$kat' ORDER BY data_66 DESC LIMIT $limit2, $limit");

Ten post edytował banki 21.12.2013, 19:20:10
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
banki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Próbowałem już użyć addslashes() ale nie działa to jeśli ktoś dopisze do paska adresu ten apostrof, no chyba że źle tej funkcji używałem. Gdzie jej użyć? Przy pobieranej zmiennej GET?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 04:16