![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nigdy nie miałem styczności z JS a niestety mam do wykonania pewnie zdanko (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Otóz trzeba wygenerowac liczby od 1-30, stwierdzić, które są parzyste a które nie i je wyświetlić w tabelce skonfigurowanej za pomocą CSS'a. Mam te dwie rzeczy, ale nie potrafie wyświetlić tych danych w tabelce..
Ten post edytował barthezz 19.12.2013, 18:00:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zadanie ze szkoły? To trochę mieszanie dwóch zagadnień. Algorytmów i tworzenia stron internetowych. Podczas, gdy każde zagadnienie wymagałoby osobnej uwagi, bo inaczej ani to ani to nie zostanie dobrze zrobione.
- najdłuższego podciągu składającego się z samych zer, Najprostszy sposób to chyba przejechanie sie tablicy, i jesli masz na poczatku zero, to ustawiasz gdziesz flage JestZero=true, i jedziesz dalej. Jesli jest zero, to jedziesz dalej. Az bedzie jeden. Wtedy masz "podciąg". Zapisujesz gdzies w osobnej tablicy PodciagiZero dane czyli wspolrzedne podciagu i dlugosc. a potem musisz przejechac sie po tablicy podciagow i wybrac najdluzszy. Analogicznie z podciagami jedynkowymi (zapisujesz do tablicy PodciagiJeden) Tak mi przyszlo do glowy, co nie znaczy, ze bedzie to specjalnie wydajny algorytm (ale nie wiem co ci beda oceniac, czy tylko to czy dziala czy beda patrzec na zlozonosc obliczeniowa i inne bajery?) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:03 |