![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam pewien problem z AJAXem. Nie do końca znam się na tym (właściwie to dopiero zaczynam z tym przygodę. Chciałbym to zaimplementować do formularza logowania, gdzie po zalogowaniu (bądź nie) nad przyciskiem zaloguj pojawi się stosowny komunikat - oczywiście bez przeładowania strony, ładnie sobie "wyjeżdżając". Ale zanim do tego dojdę chciałem ogólnie zapoznać się z tematem i zrobić coś prostego. I tak mam pliki:
test.html
I Super, wszystko działa. Wpisany tekst pojawia mi się wyskakującym okienku. Teraz chciałem to zmodyfikować, żeby wyświetlić to pod spodem (z użyciem PHP do obróbki formularza - ustawiłem warunek), ale nie chce mi to działać. Oto pliki test.html
przetworz.php
Wszystko byłoby ok, co prawda ajax działa, ale zamiast jakiegoś komunikatu z pliku przetworz.php wyświetla mi pod spodem kod strony test.html. Dlaczego tak sie dzieje? Czy mogę zamiast
Zrobić tak
Czy to jest poprawnie? Dziękuję za wszelką pomoc i porady ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie działa OK. Na czym to uruchamiasz? Na serwerze WWW czy nie?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 08:56 |