Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL]ile moge dodać rekordów do mysql?
slimboot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy baza danych MySQL ma jakieś ograniczenie, co do ilości rekordów w jednej bazie?

Czy przy dużej ilości rekordów sięgającej liczby 1000, 10000, 100000 a może nawet 1000000 wpisów, może nastąpić jakieś spowolnienie w działaniu, tzn w wyszukiwaniu konkretnych rekordów, które byłoby odczuwalne?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
slimboot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Outside @ 17.12.2013, 15:45:06 ) *
Nic lepszego nie wymyśliłem, prócz rejestracji zalogowania i wtedy odrzucania obrazków, bo niektórzy mają ip zmienne więc niewypali w 100%.

Jak miałem kiedyś internet z jakiejś tam sieci mobilnej, to zawsze mi zmieniało ip przy nowym połączeniu. Ciekawi mnie ilu procentowo użytkowników internetu ma zmienne ip. Te rejestracje zawsze mnie odpychają. Dlatego jestem zwolennikiem stron typu "Wejdź i masz". Na początku myślałem o wykorzystaniu jakoś ciastek, wtedy nie było by problemu zmiennego ip, ale chyba z ciastkami się nie da zrobić przy tak dużej ilości informacji, które miałyby być tam zawarte. Chyba żebym nadawał każdemu użytkownikowi w ciastku unikatowy numer identyfikacyjny, a potem odwoływał się na podstawie tegoż numeru do tablic
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 19:24